Africa

Asociatia Panda / Africa

În Africa ne dorim să dezvoltăm proiecte sustenabile prin care comunități întregi să beneficieze de sprijin pentru a avea apă potabilă, școli, spitale, earthship-uri și sprijin pentru a-și dezvolta o sursă proprie de venit (turism, agricultură etc).

“Sustenabilitatea este acel proces de dezvoltare care răspunde nevoilor actuale fără a periclita capacitatea generațiilor viitoare de a răspunde propriilor lor nevoi. […..] Pentru ca dezideratul dezvoltării durabile să poată fi atins, protecția mediului va constitui parte integrată a procesului de dezvoltare și nu poate fi abordată independent de acesta.” NAȚIUNILE UNITE, 1987

De ce Africa?

Pentru că pe acest continent mor oamenii de foame, problemele sunt majore și complexe. Acolo o fetiță trebuie sa mearga 9 km pentru a lua apă.

Unde în Africa?

Într-una dintre țările cu cel mai ridicat nivel de foamete și sărăcie.

Care este ideea?

ASOCIATIA PANDA va ajuta 1000 de persoane în Africa. Toate călătoriile, discuțiile, tratativele vor fi înregistrate și postate zilnic pe Youtube, Facebook, blog, site, astfel oricine va vedea că se poate, în special ONG-urile mici ca și noi sau persoanele fizice care și-au dorit din totdeauna să fie voluntar în Africa.

Iar acum să rezolvăm o mică problemă de matematică:

Africa are 1.225.080.500 locuitori să presupunem că doar 3 sferturi dintre aceștia sunt săraci, adică 918.810.000 locuitori. Astfel, ar fi nevoie de 918.810 ONG-uri care să ne urmeze exemplul pentru a salva acest continent. Nu este un număr așa de mare, nu?

Cunoști pe cineva pasionat de AFRICA? Oferă-i adresa noastra de email, să ne scrie: panda@asociatiapanda.ro